Babka majonezowa

2016.03.24.11Przepis na super puszystą, smaczną a przede wszystkim prostą w wykonaniu BABKĘ MAJONEZOWĄ.

SKŁADNIKI:

4 jaja

2016.03.24.121/2 szklanki majonezu (około 4 łyżek)

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

1 szklanka cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

SPOSÓB WYKONANIA

Wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.

Ubić jaja z cukrem, dodać mąki z proszkiem i majonez. Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.

Piec w temperaturze 180 st. C przez około 45 minut.

SMACZNEGO 🙂

P.S. Babkę można dowolnie dekorować: lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.

Tekst: Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Sadownem

Źródło: www.liceumsadowne.pl