Królik na Święta

2016.03.17.2817 marca w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Sadownem uczniowie rywalizowali w szkolnym konkursie kulinarnym.

Tytuł konkursu mówi sam za siebie: „Królik na wielkanocnym stole”. Wystartowało w nim cztery dwuosobowe drużyny. Oto relacja:

Dzisiejszy konkurs to pokaz rywalizacji na bardzo wysokim poziomie. Jury miało twardy orzech do zgryzienia  – wszystkie potrawy bardzo smaczne, pięknie zaprezentowane – którą wybrać? Po długich obradach wybrano zwycięzców:

2016.03.17.20I miejsce  – Hubert Rudnik i Kamil Puchta – Comber w panierce pistacjowej, z gruszką z wina, słodkim groszkiem i sosem z wina redukowanego.

2016.03.17.21

2016.03.17.22II miejsce  – Dorota Wieliczko i Szymon Dąbrowski – Królik duszony w marynacie miodowo -musztardowej z sosem śliwkowym, piernikiem i grillowaną polentą.

2016.03.17.23

III miejsce – ex aequo

2016.03.17.24– Patrycja Ziółkowska i Paulina Wieliczko – Królik duszony w cebulowej pierzynce z soczewicą, grillowaną gruszką i sosem żurawinowym

2016.03.17.25

2016.03.17.26oraz Ewelina Wróbel i Agata Karczmarczyk – Roladki z królika w zielonej panierce z kaszą jaglaną, miodowym farfalle i sosem śmietanowym.

2016.03.17.27

Gratulujemy!

Źródła:

www.liceumsadowne.pl

www.facebook.com/Technikum-%C5%BBywienia-i-Us%C5%82ug-Gastronomicznych-w-Sadownem-243959705762262