Babka majonezowa
Przepis na super puszystą, smaczną a przede wszystkim prostą w wykonaniu BABKĘ MAJONEZOWĄ.
SKŁADNIKI:
4 jaja
1/2 szklanki majonezu (około 4 łyżek)
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB WYKONANIA
Wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Ubić jaja z cukrem, dodać mąki z proszkiem i majonez. Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec w temperaturze 180 st. C przez około 45 minut.
SMACZNEGO 🙂
P.S. Babkę można dowolnie dekorować: lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.
Tekst: Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Sadownem
Źródło: www.liceumsadowne.pl